به گزارش خبرنگار مهر، یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با توجه به اعلام فراخوان این رویداد و مهلت یکماهه ارائه آثار تا پنجشنبه ۲۶ خردادماه آثار متقاضیان را پذیراست.
همه علاقه مندان به حضور و واجدین شرایط در بخش رقابتی این دوره از جشنواره میتوانند آثار خود را در دو بخش مهارتی و مهارت جو در هشت گرایش طراحی لباس اجتماع بانوان، طراحی لباس اجتماع آقایان، طراحی پوشاک کودک و نوجوان، طراحی چادر و پوشش سر، طراحی پارچه، طراحی کیف و کفش، طراحی زیورآلات و تزئینات لباس و طراحی بسته بندی پوشاک با توجه به شرایط فراخوان در سایت جشنواره میتوانند شرکت و اقدام به ارائه آثار مرتبط خود کنند.
از اهداف کلی یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر میتوان به هویت بخشی به طراحی مد و لباس و تقویت چارچوبهای مُدسازی در کنار حفظ ارزشهای فرهنگی؛ معرفی، ترویج و تقویت گفتمان مُدعفیفانه بر اساس فرهنگ پوشش ایرانی- اسلامی؛ بازآفرینی ارزشهای دینی، ملی و قومی و احیا و توسعه زیبایی شناسی بومی در کشور، طراحی و تولید پوشاک زیبا، سالم، مناسب و در دسترس برای تمامی اقشار جامعه؛ تشویق و حمایت از طراحان، افراد توانمند و فعالان مستعد در حوزه مد و پوشاک؛ تبدیل فضای رقابتی به بستر رشد و استعدادیابی بر اساس اقتضائات فرهنگ ایرانی- اسلامی؛ شناسایی و بکارگیری قابلیتهای اقتصادی و فرهنگی کشور در راستای خودکفایی در حوزه مد و پوشاک؛ حمایت از تولید ملی و زمینه سازی برای ترویج مصرف کالای داخلی و اشتغال پایدار؛ شناسایی و تبیین چارچوبها و استانداردهای کیفی، اعتلای هنر-صنعت مد ولباس و ارتقای سلیقه جامعه و ایجاد زمینههای همکاری و بسترسازی برای نمایش توانمندیهای داخلی در عرصه بین المللی اشاره کرد.
همچنین بخش ویژه به طراحی «پوشاک مشاغل» در قالب موضوع جشنواره اختصاص خواهد یافت. شرکت کنندگان در کلیه گرایشها، میتوانند علاوه بر ارسال آثار در گرایشهای اصلی، در این بخش نیز شرکت کنند. پذیرش آثار در این بخش در قالب تصویرگری اثر خواهد بود و از آثار برگزیده نیز به صورت مجزا تقدیر خواهد شد. شایسته است در این بخش آثاری با نگاه جامع و کاربردی برای مشاغل مختلف جامعه در سایت جشنواره ارسال شود.
شرکت در گرایشهای مختلف رویداد برای تمامی طراحان، فعالان و فرهیختگان حوزه مُد و لباس آزاد است. همچنین حداکثر سن متقاضیان برای شرکت در بخش مهارت جویی ۳۵ سال و برای شرکت در بخش مهارتی بدون محدودیت سنی است.
همچنین ارتباط طرحهای ارائه شده با اهداف و موضوع کلی جشنواره الزامی است و تعداد طرحهای مجاز برای ارسال در هر یک از گرایشهای رقابتی حداکثر ۵ اثر است.
طرحها باید اصیل بوده و برای نخستین بار در این رویداد رسمی ارائه شده باشند. احراز کپی بودن هر اثر، سبب حذف اثر از مسابقه و مشمول محرومیتهای دیگر و جبران خسارتهای احتمالی خواهد بود. در تمام مدت برگزاری جشنواره شرکتکنندگان ملزم به رعایت زمانبندی مشخص شده هستند. عدم شرکت در جلسات به منزله عدم تمایل متقاضی برای ادامه حضور در جشنواره است.
تنظیم زمانبندی برنامهها و هرگونه تغییرات در اختیار دبیرخانه است و هیچ اثری پس از ورود و ثبت در دبیرخانه، تا پایان برنامههای رویداد عودت داده نخواهد شد.
هریک از طرحهای ارسالی برای شرکت در رویداد مهارت جویی باید به طور جداگانه مشابه فرمتی که توسط جشنواره برای هر بخش ارائه شده است شیتبندی شده و توضیحات مرتبط با طرحها نیز در قسمتهای تعیین شده تکمیل شوند، اما برای آثاری که در رویداد مهارتی به صورت طراحی در قالب تصویرگری اثر ارسال میشوند نیازی به شیتبندی و ارائه در قالب مشخص نیست. نحوه ارائه مستندات و ارسال نمونههای ساخته یا تولیدشده بر اساس اندازه اصلی خواهد بود.
ارسال طرح و شرکت در مسابقه به منزله پذیرش آئیننامه مسابقه از سوی شرکت کنندگان است و شرکت کننده باید تابع کلیه قوانینی که در حین انجام کار و حضور در بخش رویداد جشنواره تصویب میشود، باشد. مالکیت مادی و معنوی طرحها و نمونههای منتخب، متعلق به دبیرخانه جشنواره خواهد بود و دبیرخانه جشنواره مجاز است از آثار ارائه شده در نمایشگاههای مختلف و مواردی همچون پوستر، کتاب، چندرسانه ای، مجموعه آثار، ویژه نامهها، فضای مجازی و سایر اقلام تبلیغاتی و رسانهای بر اساس شرایط ذکر شده در فراخوان استفاده کند.
همچنین به طرحهای اجرا شدهی برتر رویداد، هدایا و امکانات ویژهای تعلق خواهد گرفت.
نظر شما